Dûrga presenten ‘Venjança’
La jove banda valenciana Dûrga, que tot just va iniciar el seu camí fa un any, està d’estrena. El trio acaba de publicar el seu primer curta durada sota el títol de Venjança. Malgrat la seua recent formació, ja havíem conegut a aquests valencians gràcies al seu senzill ‘Vent’, que van publicar acompanyat de videoclip a mitjan 2016. Només uns mesos més tard arriba el seu primer treball discogràfic, després d’haver avançat la cançó ‘Ônegos / Amemasu’ també acompanyada de suport audiovisual. En aquesta primera referència Dûrga reivindiquen un genuí Post Rock amb gust per les progressions, les cançons eminentment instrumentals i textures sonores directes, crues i arrebatadores.
Venjança ha sigut gravat en directe amb Juan Blas (Minor Empires, Nothink) als Westline Studios de Madrid, per on abans van passar bandes com La Parade, The Blackjaw, Viva Belgrado o Toundra. La mescla és obra de Pares o Nones Records, mentre que les tasques de masterització han estat responsabilitat de Víctor García (Ultramarins Mastering). Inspirats per la filosofia DIY, el grup dissenya el seu propi material gràfic, estampa les seues samarretes i ha organitzat una extensa gira -en la qual han estat submergits des que van eixir de l’estudi- que prompte els portarà a creuar els Pirineus. Un tour en el qual ja han començat a collir seguidors, i que després de la publicació de Venjança els ha convertit en una de les propostes més interessants del panorama underground peninsular. Beasain, Girona, Montpeller, Logroño, Vila-real i València són les ciutats que visitaran pròximament.
Dûrga, un crit per la natura
Pel que es refereix a l’apartat líric i conceptual del disc, Dûrga han composat un vertader treball temàtic. Les cançons que conformen Venjança són un crit per la defensa de la naturalesa i contra la neciesa de l’ésser humà. Per això, la banda ha triat cinc personatges mitològics de la cultura nipona -un per cadascuna de les cançons- que personifiquen i encarnen el dret de la naturalesa a defensar-se. Expliquen a més amb la col·laboració de Jaime Guelbenzu -vocalista dels saragossans Interlude- en el tema ‘Kodama’. La banda insisteix en la seua particular concepció de la música definint-se com «un viatge agradable en el qual contemplar bonics paisatges, encara que sempre amb la inquietud de qui fa olor una tempesta propera».