Bad Gyal, perreo per salvar el món i Mireia i Borja en Las Naves

L’estiu a València també és cultural. Las Naves Espai d’Innovació i Creació ha organitzat un cicle d’actuacions i activitats durant tot el mes de juliol. La primera actuació arriba ja el dissabte 1 de juliol i és gratuita: Festa de Balls per a salvar el món, amb Jordi Vilches i María García Vera, obri la segona temporada d’ #OutOfTheBox. La resta de caps de setmana, i de manera cronològica, serà torn per a l’espectacle d’El Pont Flotant Exercicis d’amor, Ningú va als aniversaris a l’estiu, de la dramaturga mallorquina Lluki Portas, i l’última obra a representar serà la de Caterva Teatre, Baix de la mar.

Una de les actuacions més esperades serà la de la trapera catalana Bad Gyal. No fa quasi ni un any que la vilassarenca Alba Farelo va popularitzar-se amb una versió en català de ‘Work’, de Rihanna. L’adaptació la va fer per Skype junt amb el valencià Fake Guido i la va publicar a l’abril del 2016. De seguida es va viralitzar i captà l’atenció dels mitjans catalans. El 29 de juliol a les 21h, Bad Gyal actuarà a Las Naves per a demostrar per què amb la seua música ha estimbat molts clitxés masclistes del gènere i ha corprés el suburbi del trap nacional.

VIATGE EN EL TEMPS A TRAVÉS DEL TEATRE I EL BALL

La temporada #OutOfTheBox es tracta d’una fórmula diferent de programació que busca ubicar les actuacions en indrets diferents de Las Naves, així com la biblioteca, la sala d’exposicions o els patis. La Festa de Balls per a salvar el món és un espectacle de la companyia La generació feliç. L’interpretaran el català Jordi Vilches -ex Manos de Topo- i María García Vera, qui faran un viatge a través de la història, la cultura pop i les seues coreografies més desimboltes. 

Des del lindy hop fins al reggaeton, passant pel saturday night, la mayonesa o la lambada; des de la invasió de Polònia fins a l’ensorrament de les Torres Bessones; ballant la caiguda del mur de Berlín o el desastre de Txernòbil. Una mescla de teatre, audiovisual i dansa. Desimboltura, humor i molt de ball que viatjarà als darrers anys de la història musical lligada al context sociopolític.

Les següents propostes que arribaran a Las Naves durant cada cap de setmana de juliol també conviden al públic a participar de l’espectacle. Exercicis d’amor, d’El Pont Flotant, serà el 8 i 9 de juliol a les 21:30h i 19:30h respectivament. Exercicis d’amor és una barreja entre el teatre i la realitat que encoratjarà a l’espectador a viure la vida amb alegria, contagiarà il·lusió i felicitat i, a més, inclou el sopar.

Ningú va als aniversaris a l’estiu, el 15 de juliol, és una coproducció del Teatre Principal de Palma de Mallorca. El dirigeix i l’interpreta la dramaturga i actriu Lluki Portas i compartirà escenari amb amb Diego Ingold. Es tracta d’una combinació de teatre i vídeo que plantejarà a l’espectador qüestions existencials amb l’humor de rerefons.

Per últim, el dissabte 22 de juliol ales 21:30h serà el torn de Caterva Teatre, que portarà a Las Naves l’espectacle Baix de la mar, estrenada fa unes setmanes al Festival 10 sentits. La cuina, les rajoles, la infància, la velledat o el record ambientats en un barri marítim separat per dos murs, un natural i l’altre artificial. Es tracta d’un teatre social que tractarà de fer una reflexió a partir de la representació de la quotidianitat de la vida, dels carrers, dels mercats i dels xicotets comerços que conceptualitzen la paraula «barri». Com afectarà al barri un simple gir polític i econòmic?

Las Naves espai mutant

FESTIVAL DE LA CANÇÓ A LAS NAVES

Les neorevetles del Festival de la Cançó del Grau tornen a Las Naves per tercer any consecutiu. Els patis del Centre d’Innovació acullen els divendres de juliol una sèrie de concerts amb els millors discos, artistes i cançons que s’han publicat en l’últim any en la nostra ciutat. Nacho Pereda, Mireia Vives & Borja Penalba, Las Víctimas Civiles, Julio Bustamante i Bonnie ‘Prince’ Billy & Bitchin Bajas componen el cartell.

La proposta musical l’organitza l’Associació Cultural València Pensa, la qual substitueix al Projecte Matraz del Grau i l’objectiu és reivindicar la tradició festivalera pròpia de les costes del Mediterrani. Nacho Pereda i Los Chatarreros del Amor seran els qui inauguraran la programació del Festival de la Cançó del Grau, el 7 de juliol. S’han convertit en una de les bandes més representatives de la ciutat de València. Fusionen cançó d’autor amb el reggae la rumba i altres músiques del món que es val de contrabaixos, flautes i percussions.

Las Víctimas Civiles presentaran el dia 14 de juliol el seu primer disc 40 años de éxitos del posfranquismo español. Es presenten a si mateixos com «el primer grup de la història de la música-en-valencià que canta en castellà» i la seua música és una mescla de rock, punk i experimentació.

Com a extra del Festival de la Cançó del Grau, el diumenge 16 de juliol també hi haurà concert. Es tracta del veterà cantant de folk Bonnie ‘Prince’ Billy & Bitchin Bajas. La col·laboració es va estrenar en directe el passat mes de març i, fins ara, solament ha girat amb comptagotes per Amèrica i Japó. A mitjans de juliol, es podrà gaudir, per fi, d’este espectacle a Europa, concretament a Las Naves.

El divendres 21 de juliol, el músic, escriptor, poeta i dibuixant Julio Bustamante arribarà a Las Naves per a mostrar la seua particular música. Una proposta amb clares influències de la música popular mediterrània, folk, francesa i italiana amb toc rumbero.

I per acomiadar el Festival de la Cançó del Grau, el divendres 28 de juliol el duo valencià format per Mireia Vives i Borja Penalba presentaran el seu primer disc conjunt L’amor fora de mapa (Mésdemil, 2016). En el treball discogràfic posen música a 14 poemes del llibre de l’escriptor català Roc Casagran. Boleros i melodies pop per a amplificar les paraules.
las naves juliol 2017

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €