5 nutricionistes anti-mites que has de seguir
Menjar bé, i fer-ho de manera continuada, no és tan difícil i els nutricionistes poden ser els nostres millors aliats. Només cal dedicar-hi temps i interés en informar-se per saber com seguir una bona dieta i estil de vida. Ara, amb les xarxes socials i alguns programes dels mitjans de comunicació, eixa fita pot resultar més fàcil.
Contràriament, els mitjans de comunicació i internet poden arribar a ser els nostres principals enemics per la facilitat amb què difonen badomies (bulos) i publiciten menjar nociu: gelats, llepolies, galetes i begudes ensucrades, processats i restaurants de menjar ràpid.
La Tresdeu s’ha encarregat de filtrar aquesta allau d’informació de la xarxa i els mitjans per recomanar 5 nutricionistes, amb una ampla presència a les xarxes socials, que t’ajudaran a acabar amb els mites alimentaris i a entrendre, una mica millor, en què consisteix això de menjar sa i bé.
Ana Sirvent (Alacant)
Ana Sirvent és Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica i treballa com a tal des del 2012. El seu compte d’Instagram és un aparador de menjar saludable i pautes alimentàries. Sirvent és co-fundadora, junt amb la dietista Elena Haro, de l’empresa Well Nutrición, des d’on ofereixen serveis d’educació nutricional, nutrició clínica, assessorament a vegetarians i vegans, així com informació dietètica a embarassades, dones en període de lactància i alimentació infantil. Al seu recentment obert canal de Youtube, Ana excerceix de divulgadora: sucs vs. fruita, com fer hummus de remolatxa o com fer les teues pròpies barretes energètiques.
Com fer barretes energètiques sanes i caseres
Victoria Lozada (Veneçuela)
I per a les opcions vegetarianes: Victoria Lozada, una jove dietista veneçolana afincada a Madrid. Gestiona la web i la marca Nutrition is the new black i on millor difon el seu missatge és al seu compte oficial d’Instagram. Com alimentar-nos sense que els animals estiguen a la nostra dieta? Lozada t’ensenya les millors, més sanes i completes receptes vegetarianes i t’explica els beneficis de seguir la dieta, més enllà de la dimensió moral. A la seua web ha tractat temes com la necessita de menjar productes integrals -i quins ho són veritablement- la fam emocional, com accelerar el teu metabolisme o receptes vegetarianes.
Idees per a un menjar complet i vegetarià
Aitor Sánchez
Aitor Sánchez Garcia (Albacete, 1988). Dietista-Nutricionista, Tecnòleg Alimentari, investigador, educador, formador i voluntari. Col·labora a diversos programes televisius i radiofònics: Esto me suena (RNE), Lo mejor que te puede pasar (Melodía FM), Tips (La 2 de TVE) i El Comidista (La Sexta). Totes les seues intervencions estan compilades en podcast a Mi dieta cojea. A més a més, gestiona un canal de Youtube amb contingut força interessant i esclaridor.
Per què hi ha tant d’enrenou amb l’oli de Palma?
Carlos Ríos
Carlos Ríos (Huelva, 1991) estudià Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat Pablo de Olavide (Sevilla) i és creador de la marca Realfooding. «No li caic massa bé als nuricionistes de la old-school», assegura. Es dedica a la nutrició per al rendiment, l’estètica i la salut i és professor de nutrició clínica i esportiva en diverses universitats i empreses de formació. Assegura que ha creat Realfooding per a divulgar i lluitar contra els mites alimentaris. De fet, al seu Instagram són habituals les «foto-denúncia», on desmunta les mentides de la indústria, així com recomana aliments sans i productes lliures de sucre i ingredients processats. I, per a mostra, un pistatxo.
Pistatxos vs. galetes
Gabriela Uriarte (Donostia, Guipuzkoa)
Gabriela Uriarte (web i canal de Youtube) està graduada en Nutrició Humana y Dietètica per la Universitat de Navarra. Defensa que tothom, no només els esportistes i la gents amb sobrepés, necessita els serveis d’un nutricionista. «Tots necessitem un bon assessorament dietètic i nutricional per a mantenir-nos sans», diu. Com Sánchez, Ríos, Sirvent i Lozada, Gabriela Uriarte té força presència a les xarxes, especialment a Instagram, on les Instastories i els diversos posts són la plataforma d’expressió i denúncia: productes nocius dels supermercats que se’ns vénen com a «saludables», consultes i consells dietètics i receptes de cuina.