Cartell tancat per a un Feslloc 2019 amb tres pilars: terra, llengua i feminisme
La dotzena edició del Feslloc ens porta molts canvis, un cartell equilibrat i moltes activitats complementàries als concerts. Els dies 11, 12 i 13 de juliol, Benlloc tornarà a oferir els seus carrers a tots els assistents d’un Feslloc 2019 que, sense canviar els seus principis, porta més novetats que mai.
Cartell
Pel que fa al cartell, ahir el festival va confirmar les seues dues últimes incorporacions: els gallecs Dakidarría i les madrilenyes Tremenda Jauría. Tots els grups que toquen al Feslloc han de cantar en valencià excepte alguns convidats que siguen coherents també els principis del festival.
Enguany 15 grups estan liderats o compten amb dones, com per exemple, El Diluvi, Pupil·les, JazzWoman o la Balkan Paradise Orchestra. A més, un total de 16 bandes confirmades per al Feslloc presentaran al festival un nou treball; és el cas d’Oques Grasses, Ebri Knight o Adala and The Same Song Band.
Manifest del Feslloc 2019
A més de presentar les novetats musicals, el festival ha aprofitat per a publicar un manifest polític per deixar clars els seus principis «ara que els discursos feixistes i la persecució de la cultura són -altra vegada- el pa de cada dia».
En aquest manifest expliquen el seu nou lema “Terra, llengua i feminisme”, ja que el festival reivindica l’espai rural del qual ve, no renuncia al seu objectiu de normalitzar el valencià i lluita per aconseguir un espai lliure d’agressions on les dones es vegen representades a l’escenari. Podeu llegir el manifest complet fent clic ací.
Activitats complementàries
Cada any el Feslloc demostra que és més que només música, i és que compta amb diverses activitats complementàries a les musicals. Enguany s’organitzarà un debat anomenat “Obrim fronteres ja!” amb l’ONG Open Arms, Ex Menas, Tanquem els CIEs i CEAR. També hi haurà, com tots els anys, xarrades: “«L’extrema dreta a casa i a Europa» amb Jordi Borràs i Miquel Ramos, «Visca les noves ruralitats!» amb Artur Aparici i Violeta Tena, i «Trenta anys de música en la nostra llengua» Jordi Sugranyes, Carles Ripollès, Mireia Vives. A més, aquesta edició es farà un taller d’autodefensa masclista no mixt.
Podeu aconseguir les vostres entrades per 39€ al següent enllaç.
*Foto de portada obra de Koma Col·lectiu Maginot. Disseny del cartell: Cèsar Amiguet. Il·lustració: Sara Bellés