Hebron, l’exposició que retrata la resistència sota l’ocupació israeliana
El Museu d’Història de València exposa una mostra fotogràfica sobre el municipi d’Hebron (Palestina) en què es narra la «vida i les resistències» dels seus habitants sota l’ocupació israeliana i el règim militar a què són sotmesos mitjançant checkpoints i controls constants en el seu dia a dia. La mostra s’inaugurà el pasat 23 d’octubre i es podrà visitar fins al 24 de novembre. Està organitzada per BDS País Valencià i compta amb la col·laboració del consistori i del Museu d’Història.
Hebron, vida i resistències
Hebron, vida i resistències pretén ser un apropament a la complicada vida de les persones que viuen en aquesta ciutat palestina. La part històrica es troba ocupada per Israel, que sotmet a un règim d’apartheid als palestins i palestines que viuen en aquesta àrea. Com si fóra una presó a cel obert. Reixes, filferro espinós i checkpoints marquen el dia a dia dels seus habitants que sovint són atacats per colons, trobant-se en esta ciutat ocupada els més violents de tota Cisjordània.
A través de 56 imatges, l’exposició, que reuneix fotografies d’Estela Vidal i Germán Caballero, s’estructura en dos blocs. Resistències explica el règim d’apartheid a què són sotmesos diàriament les palestines i palestins que viuen a la ciutat antiga. Mentre que a Vida, es mostra la resiliència palestina a partir de les seues persones, els seus artesans i els seus espais històrics.
Malgrat els atacs que pateix la població palestina als carrers, en el mercat, a les escoles o fins i tot en les seues pròpies cases, la capacitat de resiliència i l’esperança de ser lliures algun dia, fa que les resistències diàries es tornen somriures, hospitalitat i en unes ganes per viure dignes d’admirar.
La mostra incideix de ple en la línia del Museu d’Història de València de treballar per la multiculturalitat i visibilitzar els problemes de la societat actual. El museu està situat a Mislata, a l’oest de València, vora el Parc de Capçalera i Bioparc. Concretament al carrer València, 42 de Mislata.
Font: Museu d’Història de València