LN3 Espai Mutant enceta nova temporada
El 3 d’octubre LN3 – Espai Mutant de Las Naves comença la seua segona temporada d’arts escèniques amb la línia artística que es va començar a definir en la primera, apostar pels artistes emergents locals i les companyies joves, acostar les propostes nacionals més arriscades, redefinir el terme de teatre públic i la innovació cultural aplicada a l’escena.
Un espai escènic que no es pot deslligar de la ja consolidada línia de programació de Las Naves. Una aposta pels temes d’innovació social, tecnològica i cultural. Una programació “atrevida, jove, oberta, crítica i de qualitat”, apunta Guillermo Arazo, responsable de programació. Noms com: La Joven Compañía, El Pont Flotant, Taiat Dansa, La Tristura, el Centro Dramático Nacional, Eva Zapico, Conde Torrefiel, entre molts altres.
La segona temporada comença amb el muntatge “extended” de Las Vacaciones de los Miller, que s’estrenà en versió curta en el festival Russafa Escènica, i que ara arriba el 3 i 4 d’octubre. Hey Boy Hey Girl, obra de Jordi Casanovas especialment escrita per a la Joven Compañia, arriba a l’escenari “mutant” del 13 al 17 d’octubre. Una història d’amor, un autèntic Romeo i Julieta, que es desenvolupa en un reality xou d’una cadena de televisió qualsevol. Per a Jordi Casanovas, aquesta reescriptura del clàssic de Shakespeare “serveix per a redescobrir el fulgor juvenil dels nostres dies i reflexionar sobre les relacions d’amistat, amor, fama i poder dels joves d’avui”.
El 24 i 25 d’octubre, s’estrena a València La piedra oscura, d’Alberto Conejero i dirigida per l’argentí Pablo Messiez, autor de las Plantas y los Ojos. Aquest muntatge, interpretat per Daniel Grau i Nacho Sánchez, posa la mirada en els desapareguts durant el franquisme, en les milers de persones que encara jauen en les cunetes, mentre pel text es deixa caure la figura de Federico García Lorca. L’obra està inspirada en el personatge real de Rafael Rodríguez Rapún, “el més profund amor de Lorca”. El text, un mosaic de ficció i realitat, narra la trobada en una nit tràgica entre Rafael, un tinent republicà, i Sebastián, un jove soldat inexpert del bàndol nacional.
La companyia de dansa contemporània Taita Dansa presenta el “Working Progress” del seu nou muntatge que s’estrenarà oficialment a Londres. “Still life”, el 30 d’octubre. “Bailando tus huesos”, de la companyia madrilenya Teatro en el Aire, el 31 d’octubre, reviu amb llibertat poètica la tradició pagana dels convits fúnebres. Un espectacle de teatre gastronòmic.
Novembre arranca amb la performance-coreogràfica de Mauro González, Wakefield Poole visiones y revisiones, el 9 de novembre. Wakefield Poole és el nom d’un dels ballarins americans que van formar part dels Ballets Russos de Montecarlo i després va ser director de cinema eròtic gai. Estudi comparatiu entre dos de les seues obres. Amb aquest treball Maurici González comparteix amb el públic a manera de conferència performance la seua visió com a ballarí (visió coreogràfica) d’aquestes dues peces que li identifiquen.
El 21 i 22 de novembre, “El gran arco” d’Eva Zapico, tot un viatge a l’inconscient. Una aventura pel cap alt profund del nostre cervell. El muntatge mostra de manera magistral el desenvolupament de la neurosi mental en la relació d’una dona amb el seu terapeuta. Del 18 al 20 de desembre arriba “Los esclavos de mis esclavos”, de Julio Salvatierra, una comèdia negra sobre el segrest de tres cooperants.
A més en 2016 arranquem amb EXIT (Abans dels eleccions) de Xavi Puchades, i veurem les estrenes de Caterva Teatre, amb Paciente Cero; El Pont Flotant, producció pròpia de Las Naves; el nou muntatge de la Tristura “Cine” i l’últim del Conde Torrefiel.
LN3 – Espai Mutant, molt més que un teatre
L’Espai Mutant de Las Naves acull altres propostes no escèniques com: el Festival In-edit de cinema documental musical, del 13 al 15 de novembre; el festival dedicat al talent femení, She’s the fest, del 27 al 29 de novembre; les xarrades super ràpides del Ignite València; les ficades de pota del FuckUp Nights, el laboratori escènic intergeneracional del Pont Flotant; el Tenderete, festival d’autoedició, del 4 al 6 de gener; la Student Game Conference sobre la creació de videojocs, el 5 i 6 de febrer; o el Festival Internet for Freedom al març.