Viatgem a FITUR, hem trobat música entre tant sol i platja?
Per primera vegada la Tresdeu estiguérem a FITUR. La Fira Internacional de Turisme és una de les fires professionals més importants de l’Estat Espanyol. I els municipis, mancomunitats i províncies valencianes estaven allí.
Nosaltres vam aprofitar la jornada a FITUR per parlar amb Pilar Moncho (diputada de turisme de la Diputació de València), regidors i alguns assessors sobre música i festivals. A la diputada, quan li preguntem pels festivals destaca -entre altres- el cas del Xufa Rock d’Alboraia on es mescla la tradició, la música i la cultura amb el bé més preuat del poble, la xufa i les seues diferents variants. O el cas de Tavernes de la Valldigna que junt amb el grup Smoking Souls i el Festivern apostaren per fer un vídeo musical i a la volta turístic que ja porta vora 60.000 visites.
A FITUR també es promociona la música?
Moltes localitats com Tavernes de la Valldigna han vist clar el potencial de la cultura i la música. El primer festival en establir-se fou el Pop al Carrer que ja va per la seua 12a edició. Després vingueren Festivern i més tard Iboga Summer Festival. Josep Llàcer -regidor de Turisme- afirma que el poble tenia reticències però que al descobrir els festivals i tots els beneficis que aportava al poble anaren poc a poc dissipant-se.
Ens comenta Llàcer que tant ha sigut l’èxit d’aquesta última edició del Festivern que no descarten ampliar la zona de concert, com ja han fet amb les zones d’acampada. En el mateix camí estan els regidors de Sueca o Xeraco. Rosselló i Tejada estan recolzant iniciatives ciutadanes eixides del seu poble com són l’Espiga Rock i el Comboia’t Festival/Guaita Rock.
Llavors podem dir que sí, en aquesta edició de FITUR no només hi hagut “sol i platja”, també hi hagut temps per noves propostes com la música per a atreure visitants.
Els tornejants d’Algemesí obrin la presentació de la presentació de @valenciaturisme @dipvalencia a #Fitur2016 pic.twitter.com/dAIkVWo0l5
— Òscar (@garrotades) 20 gener, 2016