Clave Baja: la parella youtuber valenciana
Clave Baja és el canal de Youtube de la parella valenciana formada per Ximo (30 anys) i Sandra (27 anys), ambdós d’Alfafar (Horta Sud). Començaren fa just un any amb Vlogs, ara ja tenen vora 700 seguidors i estan presents tant a Twitter com a Facebook, Instagram i Tumblr. Ambdós pertanyen al sector audiovisual i es nota que, per deformació professional, cada vídeo guarda una molt bona qualitat d’imatge i edició. Sandra és tècnica superior d’imatge i Ximo té la titulació en tècnic de producció musical i estudi.
La tecnologia al servei de la diversió i el sentit de l”humor. En cada Vlog, tant l’un com l’altra mostren la seua millor cara. Si no t’ho creus, mira este vídeo-resum-compilatori de com ha estat per a ells este any 2016 a Youtube. Atenció perquè, en ser un d’ells valencianoparlants (l’accent la delata), s’escolta alguna que altra paraula en valencià. Au!
Publiquen cada dimecres i el contingut del canal està relacionat amb la seua vida personal (viatges, challenges) i professional (tutorials, sessions de fotos). Fins i tot, ens han presentat a les seues mascotes: Stark, Wickett (gat) i Chufa (conill) a través del Furry Friend Tag. A la Tresdeu som fans dels Vlogs d’escapades a pobles i festes valencianes.
«La nostra dedicació professional és el nostre estudi de fotografia, on realitzem fotos per a la BBC (bodes, batejos i comunions) més algunes marques amb les quals actualment treballem per a la fotografia de producte», afirmen. Precisament el contingut més reproduït de Clave Baja és un vídeo on Ximo mostra el seu equip audiovisual.
I per què aquesta parella d’Alfafar va obrir un canal a Youtube on mostrar les seues facetes professional i personal? «Al principi el vam obrir per a pujar vídeos corporatius i sobre alguns treballs fotogràfics que fèiem, ho fèiem perquè sempre ens ha agradat el vídeo i fotografia», diuen.
Més endavant, els de Clave Baja van decidir pujar vídeos d’alguns dels seus viatges i escapades «per a poder ampliar coneixements i practicar amb el tema de l’edició». Estos vídeos, diuen, «els compartíem amb amics i familiars, fins que ens van incitar a què pujàrem vídeos parlant i explicant les nostres coses, ja que cada cap de setmana ens escapàvem a un o un altre lloc. Tot açò fins el dia d’avui, que ja tenim un afecte especial al canal i ha passat a ser una excusa més per a seguir aprenent».
La gran afició, tant de Sandra com de Ximo, per raons òbvies, és la fotografia: «per a nosaltres no hi ha res millor ni més bonic que poder eixir amb les nostres caixetes magiques (les càmeres), poder fer 4 fotos, prendre’ns una canya en algun racó que convide a una conversa».
Els valencians de Clave Baja són una autèntica parella exploradora: «ens agrada descobrir tots aquells pobles i racons que ens envolten, podem sorprendre’ns sense necessitat d’anar-nos-en molt lluny, ens encanta informar-nos sobre la història de cada monument que visitem, de cada poble al qual anem i de les tradicions que s’han portat o encara es duen a terme».
Pel que fa als gustos musicals de Ximo i Sandra, la parella es confessa seguidora de Ferran, el cantant de la banda Exceso. Allunyats del gènere de l’electrònica, diuen haver-se criat i no en el sentit literal de la paraula) amb Serrat, Celtas Cortos i Boikot, entre d’altres. Res a vore amb Avicii o David Guetta, vaja. No obstant això, hui dia afirmen ser àvids seguidors també de ZOO, Aspencat, Malos Vicios i Incubus, entre d’altres. A Sandra, particularment, li encisa l’andalús Alejandro Sanz.
Després de radiografiar i saber una mica sobre el canal Clave Baja, quins són els objectius a curt i llarg termini? «Volem seguir amb el ritme que hem tingut fins ara (una publicació cada setmana), no ens suposa cap mal de cap, ni ens ho prenem com una obligació, tenim clar que açò ho fem perquè ens agrada». Tant Sandra com Ximo se centren a millorar en la tècnica del seu camp professional, però també en fer créixer a poc a poc el canal.
Tal volta, Youtube no els ha donat una fama i renta directa, almenys de moment. No obstant això, els de Clave Baja confessen que han aconseguit feines gràcies a ser visibles a la plataforma de vídeos: «ja són diversos els treballs que ens han eixit gràcies a Youtube i Instragram, però, bàsicament no pensem en la fama, allò que busquem és fer “famós” el nostre treball». Una passió per la imatge i l’edició que s’uneixen a les ganes d’aprendre, gaudir i fer gaudir, despertar interès per la fotografia en la gent i conèixer gent i llocs.