València es converteix en l’escenari d’una pel·lícula de comèdia
València ha estat diverses vegades una ciutat de pel·lícula. Una de les pel·lícules que ha escollit la capital valenciana com a escenari de les seues escenes ha estat la recentment estrenada Mil cosas que haría por ti (Mil coses que faria per tu en la seua original en català), dirigida per Dídac Cervera. Es tracta del primer llargmetratge que el director de curts i guionista català estrena en cinemes.
La comèdia tracta sobre un jove que perd un rellotge de luxe que la novia li va regalar pel seu aniversari. La xica decideix tallar amb ell i el jove fa tots els possibles per a recuperar el rellotge i la relació. Amor i acció passades pel filtre de la comèdia en plena ciutat de València. La pel·lícula localitzada en València permet picar l’ullet a l’espectador amb detalls crítics.
Els actors i actrius són ben coneguts en la xicoteta i gran pantalla: Peter Vives, el Peyu, Carmina Barrios, Cristina Brondo, Carles Sanjaime, Rafa Alarcón, Jordi Vilches, Iris Lezcano i Pep Cortés. No obstant això, que este elenc d’artistes féren parada en la capital del Túria no fou, en un primer moment, una cosa assegurada, ja que València no estava entre les primeres opcions on filmar-se la comèdia.
En el moment en què posaren València entre les candidates a escenari de la pel·lícula, el director i part del seu equip féren viatges a la capital per a localitzar i els va agradar molt. De fet, una de les persecucions està rodada en el barri de Carme. L’argument de la comèdia, a més, permetia que es rodara en qualsevol lloc i en entrar la productora valenciana Dacsa, València fou l’opció segura.
El film, a més, fa xicotetes referències a altres pel·lícules mítiques. Com és el cas de, per exemple, el personatge que interpreta Carmina Barrios, una veterana mafiosa que ens recorda a El Padrino (Francis Ford Coppola). Mil cosas que faria per tu és, segons Dídac Cervera, una mescla de les comèdies de Woody Allen i el toc personal del director.
El fil és una producció coral entre la companyia catalana Alhena Production amb la valenciana Dacsa Produccions i la francesa Papaye. Compta també amb la producció associada de la televisió autonòmica pública de Catalunya, TV3, amb la participació de TVE i amb el suport de l’ICEC, l’ICAA i Culturarts.