Saps el que defenses quan penges la bandera d’Espanya del balcó?
La bandera d’Espanya ha aparegut les darreres setmanes als balcons d’arreu del País Valencià. Una resposta planificada des dels mitjans de comunicació conservadors al procés independentista català. Una acció que s’intenta vestir com a espontània però que compta amb desenes de minuts en televisió en forma de reportatges o inclús galeries de fotos als mitjans digitals.
La situación en Cataluña dispara el patriotismo: una empresa ve triplicada la demanda de banderas de España https://t.co/Diw5KzALuP pic.twitter.com/pjteXxjvX5
— Antena3Noticias (@A3Noticias) 25 de septiembre de 2017
Des de la Tresdeu volem desmuntar aquest blanqueig de què està gaudint la bandera espanyola. Una bandera hereva del franquisme que, com ara veureu, només representa a una part de la societat. Aquella que va en contra de la interrupció voluntària de l’embaràs, contra els drets LGTBI o amb Benedicto “equis uve palito“. L’heu vista mai parant un desnonament? Al 15-M? O a les Marees per l’educació o sanitat públiques?
Campanya contra el matrimoni gay i l’abortament
Quan el Partit Socialista comandat per Zapatero va impulsar la Llei del Matrimoni Homosexual, diferents col·lectius eclesiàstics i el Partit Popular es van llançar al carrer. Com no, ho van fer emparats per les banderes espanyoles, que mai falten en aquest tipus de reivindicacions.
Altre exemple molt paregut és el de la campanya contra l’avortament. Els participants en aquestes manifestacions coincideixen pràcticament amb els del paràgraf anterior. Més banderes espanyoles per a fer una reclamació de caràcter religiós.
Bandera d’Espanya amb les visites del Papa
La bandera d’Espanya ha estat molt utilitzada per l’esglèsia. Madrid es va vestir de gala per a la Jornada Mundial de la Joventut (sí, aquella de “Benedito equis uve palito”) i la insignia no podia faltar. Com dèiem a la introducció, l’heu vista mai parant un desnonament? Al 15-M? O a les Marees per l’educació o sanitat públiques?
‘A por ellos, oé’
Una de les imatges més lamentables dels últims temps es va veure en el moment que molts ciutadans espanyols acomiadaven els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que es dirigien a Barcelona per a impedir l’1 d’Octubre. Estan molt fresques en la memòria aquelles imatges en què la bandera d’Espanya va ser protagonista d’un comiat més propi d’una guerra. Segur que la gent recorda el famós “a por ellos” que es va cantar en molts punts de l’Estat.
Corruptes i defraudadors darrere la bandera
La setmana passada es va fer viral la imatge d’una bandera gegant penjada d’un edifici de Madrid. Es tracta d’un immoble de César Cort, un empresari madrileny que ostenta la propietat —amb la seua família— d’una gran quantitat de sòl a Valdebebas. Uns terrenys que va comprar en la primera època de la dictadura franquista. Fa uns anys, l’Advocacia de l’Estat va denunciar la família Cort per defraudar 111 milions d’euros a Hisenda. Ha cridat molt l’atenció però aquest no és l’únic exemple del ‘patriotisme de bandera’. Un partit polític condemnat per finançament il·legal com el Partit Popular també va cobrir la seua seu del carrer Gènova amb una bandera d’Espanya gegant.
Amb la publicació dels ‘papers de panamà’ es van descobrir els noms de molts patriotes espanyols que durant anys van estar defrautant la Hisenda del seu país. En aquert article recopilatori del 20 Minutos es poden trobar nombrosos exemples. Pilar de Borbón, Rodrigo Rato, Bertín Osborne, José Manuel Soria, Francisco i Juan José Franco (besnéts del dictador), Miguel Blesa i el Banc Sabadell. Són només alguns exemples dels molts implicats.