Explicant el crowfunding amb Arcana Has Soul
Hui volia parlar-vos sobre el crowfunding, que està tan de moda i del que tot el món parla hui en dia. Bé, perquè no vos emboliqueu vos vaig a posar un cas pràctic i és que precisament el passat dissabte vaig estar en un concert a Sagunt a la terrassa del Pub A Cualquier Otra Parte en què el grup local Arcana Has Soul donava un concert sorpresa després de passar tot el matí recorrent els comerços i els carrers del poble a la búsqueda de gent que volguera col·laborar amb el seu projecte de micromecenatge.
I què és açò del Crowfunding? És un mètode de recaptar diners perquè un grup puga fer discos. M’explique, esta banda concretament ja tenia un album en el mercat, autoproduït (se’l van pagar ells) i un EP (també autoproduït) commemoratiu de la presentació del seu primer llarg “Verbos Copulativos” i volien fer un segon disc, però no tenien diners, solució? El crowfunding, que és un mètode en el qual els teus amics, fans, seguidors, simpatitzants i qui vulga puga participar, des d’un preu determinat, a major col·laboració major premi. El que ens ocupa que pots veure al seu web pots col·laborar des de 7 euros que et donen dret a una descàrrega digital abans de que isca el disc al mercat fins a 600 euros, amb la qual cosa el grup toca en el saló de ta casa, passant per un muntó d’aportacions intermèdies en què pugues aparéixer en els títols de credet del disc, tindre ja la teua entrada per a la presentació del disc a l’Octubre en l’Espai La Rambleta de València.
I en açò consistix bàsicament, a aportar finançament, com “mecenes” a un grup, banda, solista o el que siga i obtindre un premi d’acord amb la teua aportació! D’esta manera els grups que no compten amb discogràfica tenen oportunitat de poder gravar els seus treballs amb qualitat, professionalment, deixant arrere el sòrdid, encantador, però difícil món de les maquetes per a endinsar-se en el món de la música més professionalment sense la necessitat del respatler d’una companyia discogràfica darrere que regisca els seus destins. Açò els dóna oportunitat a les bandes xicotetes, a les que no tenen mitjans, en especial a les de MiRollo de continuar sent independents, de no haver de vendre’s i poder continuar fent el que els agrada sense tindre la necessitat de fabricar un producte comercial que agrade a una companyia que tinga ànim de lucrar-se amb el teu treball.
En els últims temps el crowfunding s’està extenent també a festivals i altres esdeveniments, per la qual cosa deu ser segons pareix una bona formula.