FemDevs, la trobada per a dones de la indústria del videojoc
Demà divendres 23 de febrer, FemDevs tindrà lloc a Las Naves de València. Es tracta d’una trobada per a dones aficionades, estudiants i professionals del desenvolupament de videojocs. Una trobada feta per i per a dones que tracta de donar visibilitat i espai a les dones en aquesta àrea.
Omplint el següent qüestionari, pots inscriure’t i participar al FemDevs. Tens fins just abans l’inici (18:30 h. de demà) per emplenar-lo.
Parlem amb Marta Gil, que de manera altruista, coordina i impulsa aquesta trobada. Marta estudià Comunicació Audiovisual i té un Màster en creació independent de videojocs. És level i game designer i forma part d’un grup anomenat Tahu Tahu. Aquest grup és totalment integrat per dones, nascut a Internet i estan desenvolupant juntes un joc per a PC.
Marta s’oferí de manera voluntària a portar aquesta trobada a València, ciutat on resideix. FemDevs és una associació que naix fa un any amb la intenció de reunir xiques de la indústria del videojoc. Els primers passos es van donar a la xarxa Twitter i creant-se el programa Slack. Aquest programa estava dividit per categories com programació, disseny, art… cada especialista en una categoria podia trobar persones afins i contactar.
Ens explica que, gent dins d’aquest grup volia participar i proposaren Girls Make Games i altres activitats. Ara es fan quedades mensuals, FemDevs no té seu a cap ciutat. FemDevs és d’Internet. Aleshores Marta es va oferir per impulsar la quedada a València.
Segons conta Marta, la FemDevs és una reunió informal de xiques desenvolupadores de videojocs. Cada mes pràcticament hi ha una. Queden per parlar, les informen sobre cursos que poden interessar, activitats, ofertes de feina… que es cree un flux d’informació. Ens avança que per a futures ocasions es convidarà a xiques professionals que poden interessar a les assistents perquè facen xarrades.
També ens conta que hi han molt poques dones programadores. Cada vegada hi han més, però moltes d’elles es dediquen a l’art. Una cosa semblant a la que passa a la indústria musical, on cada vegada hi han més dones però moltes d’elles són vocalistes.
Desigualtat al sector del videojoc
Tot i que pràcticament la meitat (43%) dels usuaris de videojocs són dones, els professionals del sector són majoritàriament homes (83%). FemDevs aposta perquè aquesta bretxa vaja reduint-se el més aviat possible encara que el consum s’haja normalitzat entre els gènere. El desenvolupament de videojocs continua considerant-se una tasca masculina i això s’ha d’anar donant-li la volta.