5 pel·lícules rodades a pobles valencians (Vol. 2)

Reprenem l’article de pel·lícules filmades al País Valencià que destaquen per diferents motius. Des de clàssics films de l’imaginari valencià, passant per cinema independent nord-americà, i fins i tot gran superproduccions. Una vegada més no ens centrem a les capitals i sí a pobles més menuts. Anem per segona edició amb 5 pel·lícules rodades a pobles valencians.

Hem de parlar de Kevin

We need to talk about Kevin (Lynne Ramsay) és un drama familiar amb coproducció britànica i estatunidenca. Està basat en la novel·la del mateix títol i narra la complicada relació d’una mare amb el seu fill Kevin, el qual mostra indicis violents preocupants des de ben menut. La pel·lícula està ambientada als Estats Units però només començar mostra una escena gravada a la Tomatina de Bunyol. Amb aquest film es va inaugurar el festival de Cannes de 2011.

Balada Triste de Trompeta

La tragicomèdia d’Álex de la Iglesia va ser filmada a les localitats d’Alcoi i Fontanars. La localització del barri del Partidor d’Alcoi no va estar exempta de polèmica. L’equip de localització va escollir el lloc per la seua aparença ruïnosa aparentant el Madrid dels últims anys de la dictadura franquista. Fins i tot, l’Ajuntament va haver de paralitzar algunes demolicions fins acabar el rodatge. Per aquests motius l’associació veïnal hi va fer un comunicat i el propi director De la Iglesa es va solidaritzar amb el veïnat. Un total de 70 extres van participar als 3 dies de rodatge. En canvi, a Fontanars dels Alforins es va triar la casa Torrefiel, una finca emprada per filmar les imatges de caça i interiors.

Fot de Diego López Calvin

La Camisa de la Serp

Rodada en valencià La camisa de la serp (Toni Canet, 1996) ens conta les desventures d’uns adolescents que a finals dels anys 70 pretenen formar un grup de rock. Encara que no hem trobat gaire informació, sí que podem confirmar que algunes escenes van estar filmades a la Cala del Portitxol de Xàbia. Entre el repartiment podem trobar a Antonio Hortelano, conegut a principi dels 2000 pel seu paper de Quimi a Compañeros. També al mític actor alcoià Juli Mira.

El Virgo de Visanteta i Visanteta, està-te queta

Favara, la localitat de la Ribera Baixa és l’escenari de les dos pel·lícules de Vicente Escrivá. Totes dues estrenades el 1979, la primera és un sainet eròtic de 1845 adaptat al cinema de l’època conegut com “el destape”. El film conta la història de Visanteta, a la qual una força sobrenatural li impedix consumar una relació sexual. La següent pel·lícula Visanteta està-te queta i la podem trobar íntegra al Youtube. Encara que des de certs sectors del blaverisme se la vulguen apropiar, no les podem deixar de banda. Són dos pel·lícules pertanyents a l’imaginari valencià gràcies a la seua inestimable aportació al folklore i cultura.

Astèrix als Jocs Olímpics

La 3a entrega en carn i os de les aventures dels valents gals va ser quasi íntegrament filmada al complex Ciudad de la Luz d’Alacant. Al 2006 va iniciar el rodatge amb un pressupost de 78 milions d’euros. Açò el convertia en el més alt fins aquella data de la història del cinema europeu. La coproducció contava amb artistes de la talla de Gerard Depardieu, Claudia Cardinale o Alain Delon. També esportistes com David Beckham o Michael Schumacher. Es calculava que el rodatge deixaria uns 85 milions d’euros al País Valencià entre despeses directes i indirectes. La de la Ciudad de la Luz tots la coneixem, però almenys ens va quedar aquesta bonica foto per a la història.

 

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €