L’irònic fil de Twitter que desmunta els prejuís contra la immersió lingüística
Tal vegada ja ha arribat al vostre timeline de Twitter del mateix mode que al nostre. Fa un parell de dies el Diputat de les Corts Valencianes per Podem, César Jiménez publicava un fil a Twitter aparentment atacant l’ensenyament de l’esport de l’handbol a l’escoles en perjuí del futbol. Argumentava que ací, tot el món sap jugar a futbol i que s’està imposant l’handbol contra la voluntat de tothom. Un tuit completament fora de lloc, però si et fixes en els perfils que es mencionen comences a nugar caps. I ja t’adones que els tirs van cap a la immersió lingüística.
Desde que los profes de gimmasia enseñan balonmano ?♂️, hay niños que no están aprendiendo bien el fútbol. ⚽️
No entiendo porque se enseña balonmano cuando aquí a lo que todo el mundo sabe jugar es al fútbol. Están imponiendo el balonmano. ?@TocamosF@HablamosE
— César Jiménez (@sezaret) 19 de desembre de 2018
De fet, @TocamosF (Tocamos Flauta) és un perfil que promou «la defensa de la llibertat d’elecció musical, perquè es puga utilitzar la flauta en tota Espanya». Aquest compte va nàixer per criticar @HablamosE (Hablamos Español), una entitat en «defensa de la llibertat d’elecció lingüística perquè es puga utilitzar l’espanyol en tota Espanya». Des d’aquesta entitat defenen el castellà, com sap tothom, una llengua en clara minoria i perjudicada per la resta de llengües oficials de l’Estat (ara la ironia la fem nosaltres).
Exercici d’ironia
Al segon tuit t’adones que Jiménez està fent un símil amb la immersió lingüística. L’handbol seria el valencià i el futbol seria el castellà. Cada tuit del fil és millor que l’anterior. En cada piulada, exposa les típiques fal·làcies en contra de l’aprenentatge del valencià, però dedicades a l’handbol. Amb aquest furibund i ridícul atac a l’handbol, si més no, Jiménez deixa en evidència l’atac sense sentit que rep cada dia el valencià des de certs sectors. Tampoc podien faltar les referències al secessionisme lingüístic, encara que, deuríem dir secessionisme esportiu?
Deberíamos ir a Cataluña a impedir que jueguen a balonmano porque el balonmano es de aquí.
Ocupemos sus canchas y juguemos nosotros, pero juguemos a fútbol seamos serios.#RespetadElBalonmano pero#JuguemosFutbol
— César Jiménez (@sezaret) 19 de desembre de 2018
Menció especial reben els hashtags de l’estil #NoImposicionBalomano #JuguemosFútbol #LibertadEleccionFutbol o el millor #MosFurtenElBalonmano. Tanca el fil amb un graciós vídeo d’un xiquet poc hàbil al futbol per culpa segons ell, de l’handbol.
Alguna gente se está tomando a broma el hilo. Enseñar balonmano está teniendo consecuencias dramáticas.
Me pasan esta escena captada en el CEIP Tomás Villarroya, de Valencia.
Al chico le llamaban “Casillitas”, ahora YA NO, por culpa del balonmano. pic.twitter.com/jliSknfnli— César Jiménez (@sezaret) 19 de desembre de 2018
Reaccions
Professors d’Educació Física indignats perquè els denomina «Professors de Gimnàstica». Professionals i amants de l’handbol indignats perquè menysprea el seu esport. Gent que sí que capta la comparació però que crítica el fet de que són contextos incomparables. Al final a César Jiménez li han caigut bacs per tots els llocs, encara que nosaltres com a molta altra més gent ens pareix un fil brutal.
No somos maestrxs de gimnasia, somos de Educación Física. Lo que se pretende es fomentar la enseñanza de cualquier deporte en la medida de lo posible, NO todo es fútbol.
Además, es necesario adaptarlos a la diversidad para que todxs puedan disfrutar del deporte ?
— 13Ireeent? (@Irenesaezsanz) 21 de desembre de 2018
Si aprenden a jugar a balonmano ,aprenden a tomar decisiones ,a saber atacar y defender los espacios .De hecho si un niño aprende a jugar a balonmano podrá jugar a cualquier deporte.
El deporte no solo es fútbol ,y Messis salen uno de cada millones de niños.— Igori (@IGORI_) 21 de desembre de 2018