Apunta’t als tallers sobre fake news masclistes i autodefensa digital
El Tirant i el junt amb el Bloc d’Estudiants Agermanats, organitzen una jornada sobre xarxes socials i masclisme, incidint en les fake news masclistes. Demà dijous 26 de setembre tindrà lloc aquesta jornada sobre com el masclisme ha trobat a les xarxes socials un filó per a continuar. A partir de les 10:00, al Saló d’actes Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València. La jornada, anomenada Un País Digital estarà organitzada en tres eixos diferents per tractar el masclisme a les xarxes des de diferents perspectives.
Des de les 10:00 fins les 11:30, el primer eix Fake news i masclisme tractarà de com des dels mitjans de comunicació es manipula l’entorn de les dones amb imatge pública o com el periodisme actua diferent davant una dona o un home. Amb les periodistes Remei Castelló, Íngrid Lafita i el Col·lectiu Les Beatrius, xarxa de dones professionals valencianes per un periodisme feminista.
De 12:00 13:30, al segon bloc titulat Trolls i atacs, es tractarà el ciberassetjament des d’un punt de vista legal amb l’advocat Nestor Orejón, especialitzat en gènere i delictes d’odi. També la diputada al Congrés dels Diputats Marta Sorlí contarà la seua experiència a les xarxes com a dona i càrrec públic.
L’última activat de 16:00 a 19:00 serà un taller d’autodefensa digital feminista. Realitzat pel Col·lectiu DonesTech, Talla-focs és un taller per identificar i combatre la violència masclista en l’entorn digital. ’objectiu de la jornada serà que les participants obtinguen estratègies individuals i col·lectives d’autodefensa. Per poder participar al taller és necessària la inscripció: Formulari d’inscripció Taller d’autodefensa digital feminista. Més informació.
Feminisme i sobiranies
A banda, els pròxims 8 i 9 de novembre tindrà lloc a València el I Workshop Feminisme i Sobiranies organitzat pel Lab de Feminisme de la Fundació Nexe. El seu objectiu és abordar les diferents sobiranies que ens permetran aconseguir l’apoderament feminista i prendre les decisions de les nostres vides, amb una perspectiva des de les perifèries i, en el nostre cas concret, des del valencianisme.
El workshop estava obert a rebre comunicacions i hub-posters, però ja està tancat aquest període de recepció d’idees. Tot i això, la inscripció al workshop està oberta fins completar aforament. La inscripció és gratuïta.
El divendres 8 a les 15:00 començarà el congrés amb Feminisme des de l’àmbit públic intervenint la sociòloga Iolanda Fresnilla i l’economista feminista Carmen Castro. Seguidament s’exposaran les comunicacions rebudes per finalitzar amb El feminisme a l’àmbit privat. Hi participaran l’activista feminsta Bel Olid i la gestora i crítica cultural Montserrat Hormigos.
El dissabte 9 començarà a les 10:30 conversant a través de vídeo-conferència amb la filòsofa política, escriptora i activista feminista Jule Goikoetxea. Tot seguit tindrà lloc El feminisme a l’àmbit íntim amb les aportacions de l’antropòloga Mercedes Fernàndez-Martorell i l’escriptora Maria Llopis.