Està afectant a Tresdeu la crisi del Covid-19?
Des de Tresdeu ens adherim a la reclamació de mesures que han efectuat conjuntament els 55 mitjans que conformem el gran col·lectiu AMIC-Valencians. Com també a les demandes unitàries de la industria musical amb MusicaProCV i el VAM al capdavant. Desgraciadament a Tresdeu aquesta crisi del Covid-19 ens afecta doblement. Esperem que els governs estiguen a l’altura i puguem tornar a la normalitat més prompte que tard, ens ha costat moltíssim arribar fins ací i igual que la societat valenciana resistirem per vèncer!
Mitjans de comunicació de proximitat
Ja ve de fa anys la transformació que està patint el sector, cosa que comporta sacrificis, recerca i inversió en nous models. Durant aquesta crisi que afecta de mala manera a tots els sectors, el paper de la premsa es presenta com a instrument imprescindible. Tenim l’obligació de no parar, d’agafar més que mai el rol de servei públic. Però si l’economia s’atura, s’aturem nosaltres. Vivim de la publicitat, i els ingressos han caigut dràsticament.
Per això des d’AMIC-Valencians, reclamem una sèrie de mesures per mantenir aquest servei públic a la comunitat.
- Que se’ns considere un sector bàsic i estratègic, com reconeix la llei, afectat de ple per aquesta crisi sanitària del Covid-19, ja que nosaltres hem de continuar treballant sense ingressos.
- Suspendre de forma imminent el pagament d’impostos i cotitzacions de la Seguretat Social per a empreses i autònoms.
- Agilitzar els tràmits dels ERTO per causa major, sense interpretacions ni restriccions, per tal de garantir uns serveis mínims.
- Moratòria en el pagament de crèdits, sobretot en el retorn de capital.
- Crèdits de bancs amb garanties públiques, agilitzar la tramitació i concessió i relaxar-ne els paràmetres de risc.
- Ajuts a la reactivació de l’activitat per quan s’inicie la recuperació.
- Accelerar el pagament de subvencions concedides i campanyes publicitàries institucionals, i per aquest any, ampliar els imports dels ajuts.
- Agilitzar els tràmits per als ajuts estructurals del 2019 i obrir els de projectes.
Reclamem que les administracions tant Ajuntaments com Generalitat, Diputacions i organismes públics, utilitzen els mitjans d’informació com a vehicle de comunicació i publicitat, incrementant les insercions que ajudin a pal·liar la manca i caiguda de publicitat privada. Això per altra banda, serà una prova del seu compromís. Perquè el benestar d’una democràcia de qualitat, es basa en el dret a la informació lliure i plural.
Indústria musical
Per la seua banda, com podeu haver observat per totes les xarxes, la crisi del Covid-19 ha obligat a cancel·lar i ajornar nombrosos concerts, gires, festivals i esdeveniments musicals. La indústria valenciana del directe és un dels sectors estratègics més importants en la dinamització econòmica, social i turística del nostre territori i està patint un dany sense precedents.
És per a això que, el conjunt d’empreses valencianes dedicades als concerts i esdeveniments musicals (Artistes, promotores, mànagers, sales) s’han unit per fer front comú. Juntes han presentat a les institucions valencianes una sèrie de mesures que poden ajudar a fer front a aquesta crisi global i a pal·liar els seus danys.
El principal és considerar la música com a bé de primera necessitat, de la mateixa manera que s’ha fet a Alemanya o França. D’altra banda activar un pla de xoc econòmic que tracte de pal·liar el dany, recupere l’activitat del sector i prioritze el suport del teixit musical valencià. Augmentar i fomentar les contractacions públiques fins que el sector es recupere, donant prioritat a la contractació d’empreses valencianes. I desenvolupar un pla de comunicació i màrqueting per estimular el consum cultural i l’assistència a concerts després de la superació de la crisis.
Fotos en la portada: Freepik, Anmorsigol i KStudio.