Trovam presenta una programació carregada d’artistes

La dotzena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam se celebrarà a Castelló de la Plana del 14 al 16 de novembre de 2024 com ja és habitual. Organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, la fira es torna a posicionar com un punt de trobada fonamental per a professionals de la indústria musical.

L’objectiu d’aquesta edició és analitzar la situació actual del sector, identificar reptes i incentivar la producció d’espectacles i la contractació d’artistes. La programació d’enguany inclourà una àmplia gamma d’activitats, incloent-hi taules de debat, presentacions de projectes, tallers pràctics i speed meetings, dissenyades per facilitar el contacte entre artistes i agents del sector.

Entre les temàtiques que es debatran hi ha les polítiques musicals valencianes, el suport a la música en llengües minoritzades a Europa i les noves tendències en festivals, amb un especial focus en sostenibilitat i tecnologia. Figures destacades com Soco Collado, presidenta d’Es Música, i Juan Melgar, director del Centre de Coordinació d’Indústries Culturals del Ministeri de Cultura, participaran en aquestes taules.

Les presentacions de projectes per entitats com Es Música, AIE i la Navarra Music Commission seran un dels punts clau de la fira, juntament amb tallers que abordaran temes com l’accessibilitat dels espectacles, la gestió de drets digitals, les deduccions fiscals i els contractes legals.

En el marc de Les Converses del Trovam, artistes com Mery Bas, Mark Dasousa (Nebulossa) i Maika Makovski compartiran les seues experiències i visions del sector musical en l’era digital. A més, es gravarà un episodi del pòdcast Buzzkers amb agents del sector.

La Fira també ha llançat la seua aplicació oficial, que permetrà als inscrits accedir a informació, inscriure’s a activitats i establir contactes amb altres professionals, potenciant el networking entre tots els participants.

La dotzena edició comptarà amb la participació activa de més de vint institucions, incloent-hi l’Ajuntament de Castelló i la Diputació, i establirà acords amb fires d’altres regions per fomentar l’intercanvi artístic. La programació inclourà actuacions destacades com les de Gorka Urbizu i Rüdiger. També hi haurà actuacions del trio Sanguijuelas del Guadiana, La Prenda Roja, Mar Pujol i Donallop, que fusiona ritmes urbans amb house minimalista.

A més de ser un aparador musical, el Trovam fomenta la formació a través del projecte Trovam+, col·laborant amb universitats i institucions educatives. Des de la seua creació en 2013, s’ha consolidat com un punt de referència per a professionals del sector musical valencià. La fira també manté una forta cooperació amb mitjans de comunicació com À Punt Mèdia, Radio 3 i Onda Cero, que proporcionen cobertura i promoció.

Trovam s’ha posicionat com una plataforma essencial per a la música valenciana a escala nacional, amb presència en diversos esdeveniments musicals en l’àmbit estatal, reafirmant la seua importància en la promoció de la música del territori. Pots consultar tota la programació entrant al següent enllaç.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €