Entrevista sobre l’Aferrada a Laia Carrera

Aquest cap de setmana se celebra un dels esdeveniments més importants pel que fa a la creació de contingut en valencià. L’Aferrada torna amb una nova edició carregada de novetats per a totes i tots els assistents. Aprofitant aquest moment, hem volgut entrevista a Laia Carrera, organitzadora d’aquestes dues jornades que es faran del 30 de novembre a l’1 de desembre.

Com va nàixer la idea de l’Aferrada?

Fa dos anys, a Palma, va tenir lloc La Troca, la trobada de creadors digitals que van organitzar els governs de les Illes Balears, Catalunya i País Valencià. A La Troca, que malauradament no va tenir continuïtat, va quedar palesa la importància i la necessitat d’ajuntar creadors de diferents territoris i de professionalitzar el sector.

L’Obra Cultural Balear va  recollir aquestes necessitats i, de la seva aposta per promoure el sector de la creació de contingut digital en català i donar suport als creadors de les Illes Balear, va néixer L’Aferrada.

Quin ha estat el repte més gran en l’organització de l’esdeveniment?

Fer possible L’Aferrada és un repte per si sol! És un projecte de gran magnitud perquè reuneix durant dos dies, a Palma, en espais diferents, gran part del sector de la creació de contingut digital en català. Implica molta logística i coordinació, a més d’una programació extensa.

Quines necessitats tenen els creadors de contingut en català?

De necessitats n’hi ha moltes, que varien en funció del grau de professionalització que tinguin els creadors i també del territori d’on siguin. Amb el que sens dubte coincideix la gran majoria és amb la necessitat de professionalitzar-se, de monetitzar el contingut i poder viure dignament d’aquesta feina, en català.

Per contribuir a aquesta professionalització, des de L’Aferrada hem dissenyat un programa que inclou formació, mitjançant xerrades d’experts del sector i mentories; espais de debat, en què els diferents actors del sector podran compartir opinions i punts de vista sobre l’actualitat i el futur, i també espais de creació col·laborativa des dels quals podran mostrar els seus projectes, fer contingut col·laboratiu i així tenir visibilitat a territoris diferents dels seus. I també, molt important, espais per relaxar-se, riure i fer xarxa.

Quin impacte voleu aconseguir amb l’Aferrada?

Volem contribuir a la professionalització del sector, sobretot. I també volem que L’Aferrada continuï sent l’esdeveniment de referència de la creació de contingut digital en català i fer-la créixer quantitativament i qualitativament. De cara l’any vinent pretenem que pugui derivar amb més accions més enllà del cap de setmana de la trobada.

Ens encantaria que diumenge a la tarda, quan els assistents tornin a casa seva, tinguin la sensació que ha valgut la pena assistir-hi. 

Com valoren els creadors la seua experiència a l’Aferrada?

Molt positivament. De fet, molts dels que van venir l’any passat  repeteixen aquesta edició, i cada cop s’hi suma més gent. Per a nosaltres és importantíssim no només que vinguin, sinó que s’impliquin en el projecte de la manera que ho fan. 

I la implicació no només ve de la part dels creadors. Alguns dels experts que van ser ponents l’any passat segueixen vinculats a L’Aferrada, aportant idees, coneixement, contactes… Alguns fins i tot tornaran enguany com a assistents. Això ens fa pensar que anem per bon camí.

Si vols assabentar-te de totes les novetats d’aquesta edició de L’Aferrada, no dubtes a entrar al seu web!

Aferrada 2024

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €