Premis Crit, així és el relleu dels Premis Tresdeu
En la publicació d’ahir féiem una xicoteta recopilació de tot el que van suposar els Premis Tresdeu, des del seu naixement l’any 2018 a la Mutant de València fins a la seua última edició l’any passat al CaixaForum de Barcelona. Com vos contàvem, acaben els nostres premis i naixen els Premis CRIT, uns nous premis a la creació de contingut que busquen ampliar l’èxit de l’anterior edició organitzats per AMIC, Fundació .cat i 3Cat i on nosaltres també estem presents.
La data marcada al calendari serà el pròxim 20 de juny al Teatre Nacional de Catalunya i tindrà com a objectiu guardonar els millors creadors i projectes que hagen contribuït a la difusió i normalització de la nostra llengua dins de l’àmbit digital en les diferents categories. D’aquesta manera, es pretén fomentar la professionalització del sector digital, atraient inversions i oportunitats i inspirar a les noves generacions per crear contingut a les xarxes socials.
Aquesta iniciativa naix després de sis edicions de Premis Tresdeu, un projecte que va començar l’any 2018 dins del panorama musical valencià i que, a poc a poc, es va anar adaptant i afegint categories per acabar convertint-se en un punt de trobada per a tots els creadors de contingut en valencià. Si voleu conéixer una anàlisi més en profunditat de l’evolució dels Premis Tresdeu, et recomanem que li pegues una ullada a aquest article.
Tornant als Premis Crit, les candidatures es podran presentar fins al pròxim 6 de maig i estan obertes a qualsevol creador independent o projectes d’un conjunt de creadors que publiquen majoritàriament en català a les seues xarxes.
Les inscripcions es poden realitzar a través d’un formulari disponible a la pàgina web oficial dels Premis CRIT i poden ser a través dels mateixos creadors o per part de tercers. Tot i això, cal tenir en compte que només es poden presentar candidatures per a les categories temàtiques: Entreteniment, Informació i Actualitat, Divulgació científica, Art i Cultura, Compromís social, Esport, Llengua, Gastronomia, Humor i Estil de vida.
A més a més, hi ha la candidatura al Millor vídeo de l’any, on el públic pot inscriure qualsevol vídeo en català generat per un creador o un grup de creadors. No hi ha límit de categories en les quals un creador es pot inscriure. Per a més informació podeu visitar el lloc web oficial.