Tanned Tin a Castelló

Hui comença el Tanned Tin a Castelló. Després de la reeixida edició del 2012 els dies 7, 8, 9 i 10 de febrer es reprenen enguany de nou les actuacions al Teatre Principal de Castelló i les matinals al Casino Antic.
Amb catorze edicions ja en el seu haver, el Tanned Tin ha estat des del seu naixement allà per 1999 el festival d’hivern per excel·lència. El primer entre els festivals estatals celebrats a aquestes dates amb un èxit i continuïtat que dura més d’una dècada, sempre independent en la confecció del seu cartell i sense altre interès que l’artístic. Ha estat el seu sant i senya oferir un espai on gaudir la música amb una qualitat inigualable, unes condicions tècniques sense comparació i la comoditat pròpia d’un recinte en el qual sona igual de bé un cantautor amb només una guitarra que un grup experimental japonès amb deu persones sobre l’escenari.

En efecte, aquest “menú degustació” que és el Tanned Tin en la seva recerca de confeccionar un cartell “d’autor” ha estat durant anys el graner del qual s’han alimentat esdeveniments molt més grans, així com a font d’inspiració per al naixement d’altres festivals de format semblant. En definitiva, es tracta d’una orgullosa pedrera de nous talents (alguna cosa així com La Masia de la música independent) que es poden gaudir en el seu millor moment-en ocasions només mesos abans de fer el salt a la fama-i en plena forma al Tanned Tin.
Són més de 30 artistes els qui passaran al llarg dels quatre dies per Castelló, entre els quals destaquen el japonès Keiji Haino, un dels guitarristes experimentals més importants del segle XX, i el cofundador de Sonic Youth Lee Ranaldo, que realitzarà dues actuacions, una en format acústic i una altra amb el seu banda al complet, presentant el seu últim àlbum, Between the times & the Tides. Des de la maduresa folk arty del canadenc Eric Chenaux a l’alquímia i la mística de Schwarz (que presenten precisament el seu àlbum Alquimística), passant per la tercera presència consecutiva de Triangulo de Amor Bizarro, que en aquesta ocasió-i després gravar el seu nou elapé ni més ni menys que amb Sonic Boom -tornen al festival amb un espectacle molt especial que ells denominen “Música pánica”, i una sèrie de temes específicament creats com acompanyament a les projeccions de l’artista, escriptor i cineasta Alejandro Jodorowsky. Des del caos controlat dels alemanys Schnaak als contrastos i atmosferes violentes de Negro, passant per la peculiar i esperada unió sobre un escenari de Nacho Umbert i Raül Fernández “Refree“.
  
Tot això unit a Neil Halstead (Slowdive, Mojave 3), Jota (Los Planetas), Tamikrest, Tropa Macaca, Simone White, Matty Charles, Emma Tricca, Pau Vallvé, Lisabö, Maher Shalal Hash Baz, Massimo Volume, Stealing Sheep, Peter J Brant / Ben & Bruno i Toti Soler.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €